Το Σχολείο Μας

Το 10ο Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου ιδρύθηκε με Βασιλικό Διάταγμα το 1959 και είναι ένα από τα παλαιότερα σχολεία του Περιστερίου. Στα πρώτα του χρόνια λειτούργησε σε ένα ενοικιαζόμενο οίκημα κοντά στον Άγιο Ιερόθεο και αργότερα μετακινήθηκε χαμηλά στην οδό Κωνσταντινουπόλεως όπου σήμερα στεγάζεται το Σούπερ Μάρκετ του Σκλαβενίτη.10 Δ.Σ. Περιστερίου

Από τις 27-11-1989 το 10ο Δημοτικό Σχολείο, ως 12θέσιο, λειτούργησε στο νεόχτιστο, ιδιόκτητο, δημόσιο διδακτήριο συστεγαζόμενο με το 3ο Νηπιαγωγείο Περιστερίου, ενώ από το 2004  λειτουργεί μόνο του στο συγκεκριμένο κτίριο.
Από το 1959 μέχρι και σήμερα στα αρχεία του σχολείου καθρεφτίζεται όλη η ιστορία του Περιστερίου και ειδικότερα της Ανθούπολης, με αποκορύφωμα την τραγωδία του σεισμού του 1999 με τις τόσες καταστροφές, αλλά και την ανοικοδόμηση και αναγέννηση που ακολούθησε.
Μέσα από τη σελίδα που δημιουργούμε, φιλοδοξούμε να δημιουργήσουμε ένα σύγχρονο και εύχρηστο μηχανισμό ενημέρωσης και πληροφόρησης για ό,τι συμβαίνει στο σχολείο μας, αλλά και επικοινωνίας όλων των φυσικών προσώπων που αποτελούν το ανθρώπινο δυναμικό του και είναι τα παιδιά, οι γονείς και κηδεμόνες, οι εκπαιδευτικοί, οι παλιοί μαθητές και δάσκαλοι, οι γείτονες και όποιος  καλοπροαίρετος θελήσει να μας επισκεφτεί.